Rovinj

Rovinj is een prachtig toeristisch stadje, waar ontzettend veel te zien en te beleven valt. Tijdens uw verblijf op camping Amarin zult u dit stadje meer dan eens bezoeken. Maar wat is er allemaal te zien in Rovinj?

Veel cultuur
Er zijn in Rovinj veel culturele bezienswaardigheden. Zo kunt u de toren van St. Eufemia beklimmen; de barokke kerk in het stadje en meteen ook het hoogste punt van Rovinj. Ook is er een prachtig museum, waar u van alles te weten kunt komen over de historie van de stad. Verder heeft de stad ook diverse historische gebouwen die de moeite waard zijn. Door middel van een stadswandeling kunnen de hotspots van Rovinj allemaal bezocht worden.

Natuur
Rovinj is een gezellig stadje waar toeristen tijdens hun vakantie kunnen genieten van de vele terrasjes of restaurants die er aanwezig zijn. Ook is er een winkelstraat met vele leuke winkels en galerieën. In en rondom Rovinj is de mooist bijzondere en unieke natuur te bezichtigen. Zo is er de prachtige grillige kustlijn met inhammen, eilandjes en rotsen. De veelal ongerepte natuur is een lust voor het oog van de natuurliefhebber. Ook is er het bospark Zlantni Rt; een beschermd park met de meest bijzondere flora en fauna.

Een zomer vol evenementen!
Toeristen vanuit de hele wereld komen naar Rovinj vanwege de unieke combinatie van bezienswaardigheden, natuur, sportieve activiteiten en natuurlijk de heerlijke keuken. Rovinj speelt daar handig op in met een volle evenementenkalender in het hoogseizoen. Zo zijn er vele verschillende festivals in de zomer. Ook is er veel live muziek en theatervoorstellingen in de open lucht. Want zeg nu zelf; wat is er nu beter dan tijdens uw vakantie te genieten van live muziek terwijl u de Kroatische keuken verkent? In Rovinj is het allemaal mogelijk!