Istrië

Istrië is het grootste schiereiland van Kroatie en staat vooral bekend vanwege de wonderschone natuur en de bijzondere historische culturele bezienswaardigheden. Daarnaast heeft Istrië een heerlijke keuken en heerst er een prima klimaat.

Historie
De streek bulkt van de historie. Zo kunt u in Pula een Romeins amfitheater bezoeken dat gebouwd werd om ruim 20.000 mensen te laten kijken naar de, in die tijd, populaire gladiatorengevechten. Ook de Eufrasius basiliek is een heuse trekpleister. Deze basiliek, die symbool staat voor de Byzantijnse kunst uit de zesde eeuw, is niet voor niets beschermd werelderfgoed.

Natuur
Natuurlijk staat Istrië ook bekend vanwege de wonderschone natuur die er in deze regio te vinden is. Zo zijn er diverse beschermde natuurgebieden en beschikt de regio over een prachtige kustlijn met ongerepte natuur. Verder liggen er diverse eilanden waarbij de Brijuni eilanden zelfs de status van een nationaal park genieten. Hier vindt u de meest zeldzame dieren en zeer bijzondere bomen en planten. Een prachtige locatie voor natuurliefhebbers!

Duiken en vissen
Ook voor degenen die op zoek zijn naar avontuur, is Istrie een fantastische regio. Wat dacht u bijvoorbeeld van duiken in een echt wrak. Het Oostenrijkse passagiersschip Baron Gautsch zonk in het begin van de twintigste eeuw naar een diepte van veertig meter en is nog steeds intact. Duiken naar dit wrak is een unieke belevenis. Ook is de streek perfect geschikt voor sportvissers. De omstandigheden maken Istrie een heus paradijs voor liefhebbers van de hengelsport.

Traditionele keuken
Istrië heeft een uitgebreide keuken met traditionele smaken in een modern jasje. Daar hoort natuurlijk een van de vele lokale wijnen bij. U zult versteld staan van de bijzondere en unieke gerechten die de keuken in Istrië voor u klaar heeft staan!